loading...
توانبخشان
Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 232 سه شنبه 07 اردیبهشت 1395 نظرات (0)

   کوکساوارا نوعی تغییر شکل یا دفورمیتی در مفصل ران است که در آن زاویه بین گردن استخوان ران و تنه استخوان کاهش می یابد. در این عارضه، زاویه ی بین گردن و تنه استخوان ران به کمتر از 120 تا 135 ئرجه می رسد. کوکساوارا یک ناهنجاری ناشایع  و شیوع آن حدود یک در بیست هزار و در یک سوم موارد دوطرفه است. کوکساوارا ممکن است به طور مادرزادی وجود داشته باشد یا به صورت اکتسابی ایجاد شود. کوکساوارای مادرزادی که از نوع اکتسابی آن شایع تر است،  در زمان تولد وجود دارد، ولی علائم آن معمولا در زمان کودکی بروز می کند.

**علائم آن شامل:

لنگیدن پا که معمولا بدون درد است

کاهش طول اندام مربوطه حدود 1.5 تا 4 سانت

مثبت بودن تست ترندلنبرگ

راه رفتن اردکی یا waddling

برجستگی تروکانتر بزرگ در لگن این کودکان برجسته تر از معمول است

کاهش توانایی دور کردن ران

محدودیت در چرخش داخلی مفصل ران

**علل آن شامل:

علل ارثی

راشی تیسم

دیسپلازی فیبرو

آسیب به صفحه رشد بالای استخوان ران

بیماری پرتس

عفونت بالای استخوان ران

استئونز ایمپرفکتا

**درمان:

درمواردی که کاهش زاویه بین گردن و تنه استخوان ران زیاد  و علائم شدید باشد، عمل جراحی ضروریست. در این جراحی تنه استخوان ران در قسمت های بالایی(زیر تروکانترها) شکسته شده و در وضعیتی که زاویه بین گردن وتنه اصلاح شود، توسط پیچ و پلاک ثابت و بی حرکت می شود.

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 81 سه شنبه 24 فروردین 1395 نظرات (0)

  به گزارش خبرنگار بتوان پنج و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حمیدرضا خانکه، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، طی گفتگویی بیان داشت: تا کنون هزینه های توانبخشی برای معلولان براورد نشده است.

  وی با اشاره به افزایش شاخص امید به زندگی و رشد جمعیت، رشد جمعیت سالمندی، آمار تصادفات کشور، بیماری های مادرزادی و معلولیت، وجود بیمارستان های توانبخشی را امری ضروری و انکارناپذیر دانست.

  خانکه از تربیت نیروی انسانی متخصص رشته های توانبخشی سلامت روان، سلامت اجتماعی و توانبخشی خبرداد و افزود: امیدواریم این دانشگاه به عنوان قطب علمی توانبخشی کشور بتواند در ارائه بسترهای خدماتی توانبخشی گامی اساسی بردارد و آن را در اختیار سیاست گذاران و برنامه ریزان قرار دهد.

  ایشان در ادامه افزود: نتایج نشان داده اند که 10 درصد مصدومین حوادث دچار انواع معلولیت ها می شوند که بالای 50 درصد این افراد در سنین 15 تا 45 سال قرار دارند.

  وی بهره مندی از خدمات توانبخشی در قالب بیمارستان های توانبخشی را گامی اساسی در جهت بهبود وضعیت بیماران و ارتقا نظام سلامت دانست.

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 97 سه شنبه 24 فروردین 1395 نظرات (0)

     به گزارش خبرنگار بتوان پنج، حسین نحوی نژاد، معاون توانبخشی سازمان بهزیستی، اظهار داشت: بررسی های سازمان بهزیستی برای اصلاح قانون حمایت از معلولان به پایان رسید و پس از آن به مجلس ارسال و بررسی شد و در سال گذشته لایحه ی بازنگری شده حمایت از معلولان به شورای نگهبان ارسال شد که هم اکنون در اختیار این شورا قرار دارد و با توجه به این که ایام تعطیلات نوروز به پایان رسیده، در دستور کار شورای نگهبان قرار گرفته است.

   معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی در خصوص سرنوشت قانون جامع حمایت از معلولان در شورای نگهبان نیز گفت: از آن جا که این قانون در اختیار شورای نگهبان است، یا این شورا به قانون ایراداتی می گیرد که باید مجددا به مجلس ارسال و برطرف شود و یا اینکه نظری ندارد و باید در حکم قانون از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی ابلاغ شود.

  وی در ادامه با تاکید بر اینکه منبعی برای اجرای قانون حمایت از معلولان وجود ندارد، یادآور شد: این قانون مصوب سال 1383 مجلس است؛ اما از آن جا که مشکلاتی همچون تامین اعتبارات داشت که عملیاتی نشد، قرار شد که مورد بازنگری مجدد قرار گیرد. قانون اصلاح شده نیز در انتظار تایید شورای نگهبان است.

  به گفته ی نحوی نژاد، در قانون حمایت از نعلولان مشکلاتی مانند کناسب سازی معابر، مستمری، استخدام و خدمات معیشتی و بیمه این افراد دیده شده است.

 

به کوشش فرزانه ستوده منش، دانشجوی سال دوم ارتوپدی فنی

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 88 سه شنبه 25 اسفند 1394 نظرات (0)

     *تاندونیت (tendonitis) چیست؟

  تاندونیت یعنی التهاب تاندون که همراه با پارگی های میکروسکوپی است. این عارضه یک پاسخ التهابی در داخل تاندون، بدون التهاب لایه خارجی آن است. استفاده ی بیش از حد از عضلات، مهمترین دلیل بروز تاندونیت گزارش شده است. تاندونیت در نتیجه تکرار یک عمل و یا در اثر حوادث ناگهانی و شدید رخ می دهد. 

  ** از نواحی شایع ابتلا به تاندونیت می توان قاعده ی انگشت شصت، آرنج، شانه، مفصل ران، زانو و تاندون آشیل را نام برد. همچنین این عارضه در بعضی مشاغلی جون باغبانی، نجاری، نقاشی و نیز بعضی ورزش ها مثل گلف، بیس بال و تنیس ،که احتیاج به پرتاب کردن توپ دارند، بیشتر دیده می شود.

  **علائم تاندونیت:

   از علائم تاندونیت می توان به کاهش درد با استراحت و افزایش درد با فعالیت، درد هنگام معاینه، درد هنگام کشش عضله ی درگیر، احتمال وجود اسپاسم عضلانی،تورم و گرمی در ناحیه، حساسیت به لمس در ناحیه آسیب دیده و صدای خش خش در هنگام فعالیت عضله اشاره کرد.به علاوه شروع درد در این عارضه تدریجی است و در یک دوره زمانی بروز می کند.

  **علل بروز:

  از علل تاندونیت می توان فعالیت های تکراری، ضربه ی مستقیم، اختلالات وضعیت، کاهش خونرسانی در برخی نقاط تاندون، حالت نادرست بدن هنگام کار کردن، کشش ضعیف بدن، آماده نبودن عضله ها قبل از انجام فعالیت های ورزشی، شکل غیر طبیعی و ناهنجار مفاصل و استخوان ها، التهاب و تورم مفاصل که باعث ایجاد فشار بر بافت های نرم بدن می شود ، فشار ناشی از یماری هایی مثل آرتریت روماتوئید، نقرس، پسوریاتیگ آرتریت و اختلالات تیروئیدی، واکنش های غیر طبیعی به داروها، عفونت( به خصوص عفونت ناشی از گاز گرفتن سگ یا گربه در ناحیه اندام ها) و استفاده بیش از حد ار تاندون ها و مفاصل را نام برد.

**درمان:

  *درمان خانگی: از فعالیت هایی مه درد را تشدید می کنند پرهیز کنید، به قسمت آسیب دیده استراحت دهید، می توانید از کمپرس آب سرد در محل آسیب دیده استفاده کنید. همچنین مصرف قرص و یا ژل های ضد التهابی توصیه می شود.

 *تزریق کورتیکواستروئیدها: ممکن است کورتیکواستروئیدها برای کاهش سریع التهاب و درد تجویز شوند.

 *فیزیوتراپی: فیزیوتراپی با هدف کاهش درد و تورم، افزایش سرعت ترمیم بافت و تنظیم یک برنامه درمانی شامل تمرینات دامنه حرکتی انجام می شود. گاهی فیزیوتراپیست از آتل در محل آسیب دیده استفاده می کند.

 *جراحی: اگر درمان های گفته شده موثر نبود، جراحی توصیه می شود.

منبع:

بیتوته، سلامت نیوز، پورتال پزشکی ورزشی ایران

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 80 سه شنبه 25 اسفند 1394 نظرات (0)

   به گزارش خبرنگار بتوان پنج و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر کامرانی اکبری، متخصص بیماری های داخلی طی گفتگویی گفت: توانبخشی همانطور که در نظام سلامت مغفول مانده است، در بین مردم جامعه نیز نقش حقیقی خود را پیدا نکرده استو این مهم نیازمند فرهنگ سازی از سوی رسانه ها و محتواسازی از سوی متولیان بهداشت و درمان کشور است.

   طبق گفته ی ایشان، با توجه به آمار بالای تصادفات در کشور و معلولیت های ناشی از این تصادفات و نیز معلولیت های ناشی از مشکلات مادرزادی،

سالمندی، سکته ها و...توانبخشی بار معنایی خاصی پیدا می کند؛ اما به دلیل نداشتن آگاهی کافی مردم، کمرنگ دیدن توانبخشی در نظام سلامت و نداشتن پوشش بیمه ای توانبخشی، افراد با بیماری تشدید شدهن و هزینه های بالای درمان دست و پنجه نرم می کنند.

   ایشان ضمن اشاره به زمان طلایی توانبخشی در گام های نخستین، خاطر نشان کرد: امیدواریم با آگاه سازی جامعه نسبت به خدمات توانبخشی شاهد کاهش هزینه های درمان و ارتقا نظام سلامت کشور باشیم.

   وی مرحله ی بعد از ترخیص از بیمارستان را آغاز مرحله ی توانبخشی دانست و گفت: به عنوان مثال در سکته های مغزی اگر توانبخشی به موقع انجام شود، فرد لختی بدن، اختلالات گفتاری و... را در کنار تیم توانبخشی به حداقل ممکن می رساند؛ اما متاسفانه در کشور ما بعد از ترخیص، فرد در دوران طلایی توانبخشی به خانه مراجعت کرده و از خدمات توانبخشی محروم می شود.

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 72 چهارشنبه 12 اسفند 1394 نظرات (0)

  به گزارش خبرنگار بتوان پنج، انوشیروان محسنی بندپی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در سال 94 دولت توجه ویژه ای به بخش توانبخشی سازمان بهزیستی داشت، به طوری که 24 میلیارد تومان نیز به این موضوع اختصاص داد. وی افزود: این اعتبار برای 10 استان محروم کشور هزینه شد و در سال آینده نیز علاوه بر اعتبارات تخصیص داده شده، 50 میلیارد تومان دیگر نیز برای تامین وسایل توانبخشی معلولان اختصاص یافته است که سعی می کنیم برای معلولانی که در استان های معروف هستندو به وسایل توانبخشی نیاز دارند، هزینه کنیم.

  رئیس سازمان بهزیستی تاکید کرد: با توجه به اینکه ارائه خدمات به معلولان و توجه به بخش توانبخشی در اولویت برنامه های ما در سازمان بهزستی است، بر همین اساس برای سال آینده طرح ها و برنامه های زیادی را در دستور کار داریم که امیدواریم با تخصیص به موقع منابع بتوانیم آن ها را اجرا کنیم. بندپی همچنین به توسعه ی طرح های پیشگیرانه اشاره کرد و گفت: در سال آینده طرح های پیشگیرانه و غربالگری را در حوزه بینایی و شنوایی گسترش می دهیم، به طوری که هدف ما پوشش 100 درصدی جامعه ی هدف است.

 

به کوشش فریبا محمدی، سال چهارم گفتاردرمانی

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 92 جمعه 30 بهمن 1394 نظرات (0)

   منیسک ها نوعی بافت نرم و از جنس فیبروکارتیلاژ هستند و هر زانو دارای دو منیسک داخلی و خارجی است که روی استخوان ساق قرار گرفته اند و حرکات را بین استخوان ران و ساق تنظیم می کنند و نیز خاصیت ضربه گیری دارند. گاهی در فرد پارگی منیسک رخ می دهد و موجب درد و کم شدن حرکت در زانو می شود.

  پارگی منیسک چگونه رخ می دهد؟

  امیررضا آفتابی، فیزیوتراپیست مرکز پزشکی فیفا معتقد است: پارگی منیسک هنگامی رخ می دهد که زانو با نیروی زیادی پیچ بخورد. گاهی هم به دلیل وارد شدن ضربه ی خفیف یا فشار آوردن به زانو ایجاد می شود. به طور مثال حین چمباتمه زدن ممکن است به زانو فشار وارد شود و منیسک پاره شود.

چگونه می توان از پارگی منیسک جلوگیری کرد؟

  متاسفانه اغلب جراحات زانو بر اثر اتفاقاتی که غیرقابل پیش بینی است رخ می دهد. با رعایت نکات ساده ای می توان تا حدی از این اتفاقات جلوگیری مرد. سه نکته ی مهم و اساسی که رعایت آن از پارگی منیسک زانو جلوگیری می کند را در اینجا مطرح می کنیم:

  *داشتن عضلات ساق و ران قوی: با انجام دادن تمرینات مناسب بدن سازی می توان به راحتی عضلان ساق و ران پا را تقویت کرد و هرچه عضلات این ناحیه قوی تر باشند از بروز آسیب های مربوط به پا و بخصوص زانو، جلوگیری می شود.

  *کشش آهسته ی پا قبلو بعد از تمرینات: بارها و بارها به اهمیت کشش عضلت قبل و بعد از ورزش اشاره شده است که تاثیر بسیاری در جلوگیری از بروز آسیب دیدگی دارد.

 * پوشیدن کفش مناسب که اندازه ی پا باشد و همچنین استفاده از کفش های مخصوص برای هر ورزشی در جلوگیری از بروز آسیب دیدیگی بسیار موثر است.

علایم پارگی منیسک زانو چیست؟

*درد در مفصل زانو

*تورم زانو، بلافاصله پس از پارگی منیسک

*کاهش دامنه ی حرکتی خو و راست شدن زانو

*زانویتان در یک محل قفل می شود یا گیر می کند

*در هنگام جراحت صدای پارگی یا ترق ترق می شنوید

*در صورتی که فردی پارگی قدیمی منیسک داشته باشد، حین فعالیت گاهی زانویش درد می گیرد. البته ممکن است که حتی زانویش تورمی هم نداشته باشد. گاهی اوقات زانو ممکن است قفل هم شود و یا خشک و سفت گردد.

پارگی منیسک چگونه تشخیص داده می شود؟

 پزشک تاریخچه، علایم و چگونگی وقوع عارضه را بررسی می کند. همچنین زانو را در چند جهت که ممکن است ایجاد درد در سطح منیسک آسیب دیده شود، حرکت می دهد. برای بررسی احتمالی شکستگی استخوان های زانوی صدمه دیده ممکن است نیاز به MRI باشد که البته جابه جایی منیسک به این نوع عکسبرداری مشخص نمی شود.

درمان پارگی منیسک چگونه است؟

   *هر 3 تا 4 ساعت یکبار روی زانو، به مدت 20-30 دقیقه یخ بگذارید؛ این کار را 2-3 روز یا تا وقتی که درد و تورم از بین رود ادامه دهید.

*برای کمک به کاهش تورم مفصل، زیر پاها بالشتی قرار دهید تا زانو بالاتر از سطح بدنتان قرار گیرد.

*می توانید دور زانو را با باند کشی بپیچید تا از تورم بیشتر جلوگیری کنید.

*از عصای زیر بغلی استفاده کنید.

*داروهای ضد التهاب و ضد دردی که توسط پزشک تجویز شده را مصرف کنید.

چه وقت می توان به فعالیت های عادی بازگشت؟

  شدت پارگی در افراد مختلف، متفاوت است و بازگشت به فعالیت های عادی به میزان همین شدت بستگی دارد. در واقع مدتی که از آسیب می گذرد ارتباط چندانی با بازگشت فرد به فعالیت های عادی اش ندارد، اما به طور کلی هر چقدر فرد دیرتر برای درمان اقدام کند بهبودی او نیز بیشتر به طول خواهد انجامید. هدف از توانبخشی بازگشت به فعالیت های طبیعی در کوتاه ترین زمان ممکن است. چنانچه فردی زودتر از بهبودی کامل به فعالیت های عادی خود برگردد، ممکن است مشکا او تشدید شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 86 چهارشنبه 21 بهمن 1394 نظرات (0)

    کالری و چربی سوزی بر اثر ورزش بهترین نتیجه ای است که مکن است یک ورزشکار از ورزش بگیرد. با این حال انجام بیش از حد یک حرکت ورزشی به قصد کالری سوزی بیشتر باعث آسیب دیدن تاندون ها می شود و به مفاصل فشار می آورد.

   به گزارش خبرنگار بتوان پنج و به نقل از سایت تحلیل ایران, تشخیص اینکه درد بعد از ورزش بر اثر آسیب دیدن تاندون هاست یا خیر, سخت است. علایم زیر نشانه ی پارگی تاندون هاست:

 1- درد خفیف در اطراف مفاصل

   در مقایسه با درد عضلات, درد در مفاصل از نظر احساسی و مکانی متفاوت است. یکی از نشانه های آسیب دیدگی تاندون, درد در کناره تاندون است. به علاوه شخص در اطراف مفصل احساس درد میکند و با لمس تاندون فرد احساس سوزش می کند.

 2-درد حین ورزش

  درد ناشی از ورزش پس از انجام تمرینات ورزشی بروز می کند, اما تاندونی که آسیب دیده باشد در زمان فعالیت دچار درد می شود.

 3-نشانه های مزمن

    درد و سوزش پس از ورزش عادی است. اما دردی که در مفاصل بیش از دو هفته به طول بیانجامد, ممکن است ناشی از آسیب تاندون در آن ناحیه باشد. در این صورت باید توجه کنید که از مفصل بیش از اندازه کار نکشید. لازم است مفصل را ثابت نگه دارید و آن را ببندید. مچنیین می توانید از حرکات کششی یا ماساژ برای بهبود شرایط استفاده کنید.

با تشکر از خانم تقی جراح

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 50 جمعه 09 بهمن 1394 نظرات (0)

     در این پست,می خواهیم یک نو آوری جدید در فیزیوتراپی به نام MBST, یا درمان به کمک رزونانس مغناطیسی, را معرفی کنیم. اصل فعال در MBST, بر تنظیم بارهای الکتریکی مطابق با افت پتانسیل سلول است. اگر سلول ها داخل یک میدان الکترومغناطیسی قوی در معرض فرکانس بالا مغناطیسی قرار داده شوند, پروتون در داخل اتم هیدروژن این سلول, با این فرکانس دچار رزونانس خواهد شد.

میدان الکترومغناطیسی تولید شده توسط سیستم چند هسته ای به کار گرفته شده توسط دستگاه MBST باعث می شود که پروتون اتم های هیدروژن سلول, قطب های خود, یا همان محور چرخش, را با این میدان هم محور می نمایند. سطوح انرژی اتم های هیدروژن تحت تاثیر تغییرات خاص در فرکانس میدان الکترومغناطیسی, که از طریق استفاده از فرکانس های رادیویی با ماژول های متوالی درمان ایجاد می شود, تغییر می کند.

  چرخش منتج از فرآیند مذکور در پروتون های هیدروژن باعث افزایش انرژی می شود و این انرژی به نوبه ی خود هنگام تغییرجهتمیدان درون بافت های مجاور به نحو موثری پخش می شود. استفاده از این یون های داینامیک برای مقاصد درمانی بر مبنای این فرض است که آنها فرآیندهای احیا را تحریک می نمایند.(برای بازسازی استخوان و کنترل درد)

MBST برای مفاصل

   MBST در کاهش درد و بازسازی غضروف به شکل طبیعی موثر است. بیمارانی که به صورت موفق از این طریق درمان شده اند, کاهش قابل توجهی در درد و بهبود عملکرد ناحیه آسیب دیده را تجربه کرده اند. MBST هیچ اثر جانبی ندارد و نیز بدون درد است.

MBST برای استخوان

   پوکی استخوان می تواند برای مدت طولانی بئون عوازض توسعه یابد. این مشکل باعث کاهش جرم و توده ی استخوان  و در نتیجه سبب شکنندگی استخوان  می شود.درمان MBST باعث افزایش دانسیته استخوان و ترمیم استخوان خواهد شد.

MBST بای کاهش درد

   درمان با MBST باعث کاهش درد می شود. این درمان نه تنها احساس درد را متوقف می کند, بلکه باعث درمان اصل موضع آسیب میشود و آسیب ایجاد شده را همزمان درمان می کند.

 منبع این مطلب:http://www.mbst-therapy.co.uk

با تشکر از خانم پریسا حسینی

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 46 شنبه 28 آذر 1394 نظرات (0)

به گزارش خبرنگار بتوان پنج حسین نحوی نژاد معاون سازمان بهزیستی کشور در مراسم افتتاح مرکز حمایت از معلولین ضایعه نخاعی شهید جلائی پور(مولوی) با عذرخواهی از کاستی هایی در ارائه خدمات به افراد معلول گفت: واقف به این امر هستیم که مناسب سازی معابر ارتقای معیشت معلولان و بهبود شرایط زندگی آنها باید انجام شود و وضعیت فعلی شایسته ی این گروه نیست.

   معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور دامه داد: در حال حاضر لایحه جامع حمایت از حقوق معلولان در هیات دولت مطرح است و از شخص رئیس جمهور  تا سازمان بهزیستی کشور برای به سامان رسیدن این لایحه تاکید بسیاری دارد و دکتر روحانی پافشاری می کند تا این لایحه زودتر به مجلس ارائه شود به همین مناسبت هفته آینده چند روزی با اعضا کمیسیون اجتماعی مجلس جلساتی داشته باشیم تا لایحه به طوردقیق بررسی شود.

ایشان با بیان اینکه شرایط جدید آینده روشنی را برای جامعه معلولان نوید می دهد گفت: اکنون درصدد گسترش مراکز تخصصی ارائه خدمات به این عزیزان هستیم و هدف ما این است که حداقل وابستگی را برای معلولان ایجاد کنیم تا بتوانند با توانایی های خود به انجام امور اجتماعی و شخصی بپردازند که در این راستا توان پزشکی و حمایت های اجتماعی از معلولین درصدر توجه باشد.

ب تشکر از خانم فرزانه ستوده منش دانشجوی سال دوم ارتوپدی فنی

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 66 یکشنبه 22 آذر 1394 نظرات (0)

زخم بستر یکی از پرهزینه ترین مشکلات معلولین است که تحت حمایت بیمه قرار نگرفته است.

  به گزارش خبرنگار بتوان پنج و به نقل از خبرنگار حوزه ی بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران جوان علی ضرابی مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره ی مرکز حمایت از معلولین ضایعه نخاعی درباره ی هزینه ی بالای این عارضه بیان کرد که درمان بیماران قطع نخاعی از دغدغه های اصلیست و نیز توانبخشی آن امری ضروری به حساب می آید. وی با ابراز تاسف از تحت پوشش بیمه قرار نگرفتن بسیاری از نیازهای این افراد مانند ویلچر که مانند پای آن ها عمل می کند در خصوص زخم بستر که یکی از مشکلات اصلی معلولین ضایعه نخاعی است اظهار کرد: زخم بستر از دیگر معضلات ماست که چیزی حدود ۷-۶ میلیون تومان هزینه بر میدارد و با این حال تحت حمایت بیمه قرار ندارد.

   وی در پایان با اشاره به اینکه حدود ۳ هزار معلول در مرکز حمایت معلولان قطع نخاعی هستند و در این مرکز به مشکلاتشان رسیدگی می شود تاکیدکرد که درمان بیماران ضایعه نخاعی باید ویژه تر صورت بگیرد.

 فرناز جوکار دانشجوی سال دوم فیزیوتراپی

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 58 چهارشنبه 18 آذر 1394 نظرات (0)

     به گزارش خبرنگار بتوان پنج, "حسین نحوی نژاد",معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور, در دومین کنگره ی توانبخشی مبتنی بر جامعه و مراقبت در منزل, با بیان اینکه در طول تاریخ و تمدن بشری هیچگاه پدیده ی معلولیت امری نا آشنا و دور از ذهن نبوده است, گفت: آسیب و نقص در هر دوره ای به شکل های مختلف انسان ها را درگیر ناتوانی و محدودیت می کند; لذا از اهداف عمده توابخشی, تسهیل و باز پیوند اجتماعی, کیفیت زندگی, توانمندسازی, و بهبود دسترسی آنان به خدماتی است که در اجتماع وجود دارد.

    معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: نظر به سرعت پیشرفت فناوری های نوین در دنیای امروز, برای اینکه بتوانیم هماهنگ با فن آوری روز دنیا حرکت کنیم, به ویژه اگر بخواهیم از این فناوری برای جامعه ی هدف  و به طور خاص برای معلولان استفاده کنیم, چاره ای جز این نداریم که دامنه فعالیت های خود را در تمامی عرصه های علمی و نظری توسعه دهیم و متولیان امور توانبخشی کشور نیز بایستی طراحی نوینی در این عرصه داشته باشند تا فراخور نیاز جامه هدف, راهکارهایی ارائه دهند که با وضعیت اجتماعی و فرهنگی کشور همسو است و تا حد زیادی بتواند با محوریت عدالت همخوانی داشته باشد تا علاوه بر فرهنگسازی متناسب با مقتضیات اجتماعی پاسخی درخور و شایسته به نیازهای جامعه هدف باشد.

   وی با اشاره به رشد جمعیت افراد معلول و سالمند و لزوم توانمند سازی آنان از افزایش تقاضا برای خدمات مراقبتی و توانبخشی خبر داد و تصریح کرد: در این بین گروهی از افراد معلول و سالمند بسترگرا و صعب العلاج نیازمند خمات ویژه مراقبتی، بهداشتی و درمانی هستند و عدم وجود سیستم مراقبتی مناسب و دانش کافی برای تامین نیازهای این گروه در منزل باعث سوق دادن آنها برای مراقبت بیشتر به مراکز شبانه روزی توانبخشی و مراقبتی شده است؛ لذا برای کاهش هزینه ها  و افزایش رضایتمندی جامعه هدف،ضروری است برنامه های اراًٌّْئه خدمات توانبخشی مبتنی جامعه و مراقبت در منزل در محل زندگی فرد همواره مدنظر قرار گیرد.

    نحوی نژاد ، ادامه داد:برنامه هایی که در آن ضمن حمایت از معلولان،سالمندادن و بیماران روانی مزمن، خانواده های آنان نیز در مرکز توجه قرار گیرند ،به نحوی که خانواده ضمن آموزش دیدن در نحوه توانبخشی و مراقبت از عضو معلول خود فرصتی نیز برای تجدید قوا و کسب انرژی از دست رفته خود بیابند ، در نتیجه موجبات شکل گیری و پایداری انسجام خانواده که یکی از اهاف بالقوه برنامه های توانبخشی است ،شوند . در چنین خانواده ای عضو معلول ،سالمند و بیمار روانی مزمن نیز توانمندی های خود را بروز خواهد داد و از امکانات جامعه به نحو موثری برخوردار خواهد شد.

    معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه اکنون بای به این باور برسیم که می توان از پتانسیل های نهفته در جامعه و خانواده در راستای توانمندی فرد معلول بهره گرفت, افزود: به همین منظور برای رسیدن به چشم انداز و اهداف تعریف شده در برنامه, نیازمند همت و تلاش شبانه روزی و توجه ویژه ی همکاران در بهزیستی استان ها هستیم و پیشنهاد سازنده ی همکاران و صاحبنظران در امور اجرایی قطعا منجر به ارتقای روز افزون سطح خدمت و رضایتمندی جامعه ی هدف می شود.

    وی در پایان با بیان اینکه ایران آرمانشهری در حوزه ی توانبخشی محسوب می شود و اکنون CBR(جامعه ی مبتنی بر توانبخشی) افتخار ماست, گفت: در اجرای این طرح ما پتانسیل عظیمی در خانواده ها داشتیم که با حمایت تسهیل گران, خود را نشان داد و اکنون برای رشد کمی خدمات, نیازمند مساعدت دولت, مجلس و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور هستیم.

منبع: اداره ی کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور

با تشکر از خانم فرزانه ستوده منش, دانشجوی سال دوم ارتوپدی فنی

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 57 شنبه 14 آذر 1394 نظرات (0)

      به گزارش خبرنگار بتوان پنج, به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور, حسین نحوی نژاد, معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور, در دیدار با معاون آموزشی مرکز توانبخشی حرفه ای (سوئدی) "میسا", توانمندسازی را مهمترین مقوله حوزه توانبخشی برشمرد و گفت: سازمان بهزیستی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برای ارائه ی خدمات توانبخشی پزشکی و حرفه ای تاسیس شد , به طوری که در توانبخشی پزشکی خدماتی چون فیزیوتراپی, کاردرمانی و... در کلینیک های تخصصی به فرد دارای معلولیت ارائه می شود. ایشان با اشاره به توانبخشی حرفه ای در این سازمان حمایتی, شناسایی نیازهای شغلی فرد معلول را از این قسم برشمرد و افزود: این هدایت شغلی بر اساس وضعیت جسمی و روحی و نیز قابلیت فرد صورت می پذیرد و منجر به ایجاد مهارت های شغلی می شود.

     وی با بیان اینکه در حال حاضر یک میلیون و دویست هزار معلول در بانک اطلاعاتی بهزیستی ثبت شده است, تصریح کرد: تمامی این افراد بر اساس طبقه بندی ICF دارای کارت هوشمند شده اند که در کنار هزار و دویست مرکز نیز NGO 700تحت نظارت بهزیستی به ارائه خدمات به جامعه هدف می پردازند.

    نحوی نژاد در پایان با اشاره به اهمیت ویژه توانبخشی حرفه ای از حضور نمایندگان مرکز توانبخشی حرفه ای "میسا" قدردانی کر و یادآور شد: امیدواریم در پی انعقاد قرارداد بین بهزیستی و مرکز توانبخشی حرفه ای میسا, زمینه همکاری بین ایران و سوئد بیش از پیش شود.    

 

با تشکر از فرزانه ستوده منش, دانشجوی سال دوم ارتوپدی فنی                                               

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 55 یکشنبه 08 آذر 1394 نظرات (0)

     به گزارش خبرنگار بتوان پنج به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت ,سید امیر محسن ضیایی, رئیس جمعیت هلال احمر در محل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی به پرسش های مطرح شده درباره وضعیت خدمات توانبخشی در کشور و این که چه ارگانی متولی حوزه توانبخشی است, پاسخ داد.

     بر اساس تعاریف موجود, خدمات سلامت در سه حوزه ی بهداشت, درمان و توانبخشی تقسیم می شود. توانبخشی یا باز توانی فرایندی است که در آن به فرد توانخواه که به علل مختلف از جمله اختلالات مادرزادی یا آسیب های ناشی از بیماری یا تصادف دچار اختلال در عملکرد فیزیکی, روانی یا اجتماعی شده است کمک می شود تا دوباره توانایی از دست رفته ی خود را به دست آورد. توانبخشی به طور کلی در دو حوزه ی توانبخشی پزشکی و توانبخشی اجتماعی تعریف می شود. توانبخشی پزشکی بیشتر به بازتوانی افرادی می پردازد که بر اثر مشکلاتی مانند سکته, مشکلات عصبی و نخاعی, ضربه ی مغری,آسیب های اسکلتی و عضلانی, سوختگی, کم شنوایی و... می پردازدو تلاش می کند فرد آسیب دیده تا حد امکان استقلال عملکردی قبلی را باز یابد. توانبخشی اجتماعی بیشتر به بازتوانی آسیب دیدگان اجتماعی می پردازد, افرادی که بر اثر مسائلی چون خشونت, تجاوز, افسردگی و فرار از خانه, طلاق, اعتیاد, نداشتن مسکن, اختلال روانی مزمن, از کار افتادگی, بیکاری, فقر و... نیازمند کمک, بازتوانی و حمایت هستند.

     ارتوپدی فنی,بینایی سنجی, شنوایی شناسی, طب فیزیکی و توانبخشی, فیزیوتراپی, کاردرمانی, گفتار درمانی و مددکاری اجتماعی از جمله رشته های دانشگاهی مرتبط با حوزه ی خدمات توانبخشی است.

     پیشتر سید حسن هاشمی, وزیر بهداشت, پیشنهاد داده بود که جمعیت هلال احمر با توجه به توان و سابقه تاریخی اش, مسئولیت بخشی از خدمات توانبخشی را به عهده بگیرد. نتایج گفت و گو بارئیس جمعیت هلال احمر در این زمینه:

   با توجه به سابقه ی جمعیت هلال احمر در ارائه خدمات توانبخشی و با توجه به ضعف ارائه ی این خدمات در کشور, آیا هلال احمر آمادگی این را دارد که متولی ارائه خدمات توانبخشی در کشور باشد؟

   ضیایی: هلال احمر متولی توانبخشی نیست و نمی توانیم تولی گری خدمات توانبخشی را در کشور بپذیریم زیرا مطابق قانون, متولی سلامت در کشور وزارت بهداشت است و نیز خدمات توانبخشی بخشی از خدمات سلامت است. این وزارت خانه تنها می تواند خرید خدمت کند و بخشی از تصدی این ماموریت ذاتی را به ارگان های دیگر واگذار کند.

   خدمات سلامت به طور کلا در سه سطح تعریف می شود: خدمات پیشگیری, درمانی و توانبخشی. متولی حوزه پیشگیری, معاونت بهداشت وزارت و متولی امور درمان, معاونت درمان وزارت بهداشت است, اما معاونت توانبخشی در وزارت بهداشت نداریم.

  ضیایی:بله درست است! در واقع خدمات توانبخشی حوزه ای بر زمین مانده است و به اندازه دو بخش دیگر به آن توجه نشده است. اما به اندازه ی دو حوزه دیگر اهمیت دارد. نه اینکه متولی ندارد, متولی آن وزارت بهداشت است اما در سال های گذشته توجه زیادی به آن نشده است, در حالیکه مردم انتظار دارند این خدمات را هم از متولی نظام سلامت دریافت کنند.

  در گذشته مردم مثل امروز با حقوق خود آشنا نبودند و تصور می کردند همین که خدمات درمانی را دریافت کردند, کافی است و کار تمام شده است. اما الان انتظار دارندخدمات توانبخشی را هم بعد از درمان دریافت کنند. به خصوص اینکه امروز می دانیم اهمیت توانبخشی خیلی وقت ها از درمان هم مهم تر است و می تواند فرد را به زندگی باز گرداند. شاید نبود تعرفه های مشخص عامل ضعف در ارائه خدمات توانبخشی باشد.

   ضیایی: بله, این هم مسئله ی بسیار مهمی است. برای خدمات توانبخشی تعرفه های مناسبی تعریف نشده است و بیمه ها نیز به این حوزه توجه چندانی نداشته اند. در واقع باید بگویم گرچه کشور ایران در بسیاری از شاخص های بهداشتی و حتی درمانی جز کشورهای توسعه یافته محسوب می شود, اما در حوزه ی توانبخشی کاملا کشوری توسعه نیافته و حتی از برخی کشورهای منطقه عقب تر هستیم; درحالیکه از نظر نیروی انسانی توانایی آن را داریم که یک کشور توسعه یافته باشیم.

    برای جبران این عقب ماندگی چه کار باید بکنیم؟

     ضیایی: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت بایدهر سه سطح خدمات را به درستی تعریف کند و در جاهایی که لازم است, تصدی و امور اجرایی را به ارگان های دیگر واگذار کند و خود در جایگاه نظارتی و برنامه ریزی بنشیند. جمعیت هلال احمر نیز می تواند بخشی از کار را انجام دهد اما نمی تواند متولی امر توانبخشی در کشور باشد.

با تشکر از خانم فریبا محمدی, دانشجوی سال چهارم گفتاردرمانی

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 54 جمعه 06 آذر 1394 نظرات (0)

     ورود به دهه ی شصتم زندگی برای بسیاری از افراد, چه مرد و چه زن, با بروز نشامه های فرسودگی استخوانی همراه است. از جمله نشانه های شایع در این افراد, بروز ضعف و بی حسی در پاها , به خصوص بعد از راه رفتن یا ایستادن است.

    به گزارش خبرنگار بتوان پنج و به نقل از گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان, بسیاری از افراد به خصوص در دهه ی 60 زندگی , دچار ضعف عضلات پاها به خصوص پس از راه رفتن یا ایستادن طولانی مدت که گاهی با اختلالات مثانه همره است, می شوند. این علائم می تواند نشانه ی ابتلای فرد به "عارضه ی تنگی کانال نخاعی" باشد.

    طبق گفته ی دکتر ایرج عبداللهی, مدیر گروه فیزیوتراپی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی, عارضه ی تنگی کانال نخاعی در اثر باریک شدن کانال نخاع که ممکن است ناشی از ضخیم شدن لبه ی مهره ها و یا لیگامان های متصل به آن ها باشد, رخ می دهد. این تنگی بیشتر در ناحیه ی کمری ستون مهره ها و گاهی در ناحیه ی گردن ایجاد شده و در افراد باای 60 سال شایع است; اما گاهی در سنین پایین هم مشاهده می شود; در این افراد کانال نخاعی در اثر عوامل ژنتیکی تنگ تر از حد معمول است و بالطبع زودتر از دیگران دچار تنگی کانال نخاعی می شوند.

    مهمترین علائم این عارضه شامل درد, ضعف و بی حسی در پاها عمدتا بعد از ایستادن یا راه رفتن است; کمردرد علامتی است که گاهی بروز نمی کند.

    این متخصص فیزیوتراپی با تاکید بر اینکه گاهی اختلالات در کنترل مثانه رخ می دهد, افزود: این بیماران حین خم شدن به جلو و راه رفتن در سربالایی درد کمتر و هنگاه راه رفتن طولانی و سرپایینی درد شدیدی را حس می کنند. وی با بیان اینکه تا وقتی تنگی کانال نخاعی باعث فشار بر ریشه های عصبی نشده است, علامتی ندارد افزود: گاهی در بعضی افراد انعطاف لیگامان ها بالاتر است و ممکن است علائم بروز نکند. البته به علت منشاهای گوناگون دردهای این چنینی, فرد برای تشخیص دقیق باید مورد معاینه قرار بگیرد.

    طبق گفته ی عبداللهی اگر این عارضه به موقع شناسایی و درمان نشود, عوارض جدی مانند ضعف پاها و بی اختیاری ادرار و مدفوع را به دنبال خواهد داشت.

     درمان این عارضه شامل تکنیک های فیزیوتراپی مانند تمرینات ثبات دهنده ی ستون فقرات, تقویت عضلات شکمی و آب درمانی تحت نظر فیزیوتراپیست و نیز دارودرمانی است. اگر این روش ها مثمر ثمر نبودند, از روش های تهاجمی و جراحی استفاده می شود.

    ایشان بر تغییر شیوه ی زندگی, مثلا پرهیز از ایستادن و راه رفتن طولانی مدت و خوابیدن روی شکم, برای بهبود علائم تنگی کانال نخاعی تاکید کردند.

 

 فرناز جوکار, دانشجوی سال دوم فیزیوتراپی

   

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 46 شنبه 30 آبان 1394 نظرات (0)

           به گزارش خبرنگار بتوان پنج و به نقل از medicalnewstoday, یک تیم مهندسی از دانشگاه استانفورد کالیفرنیا, ماده ای پلاستیکی تولید کردند که قادر به تشخیص فشار است و می تواند سیگنال های قوی حسی را به سلول های مغز بفرستد. افراد این تیم معتقدند تولید چنین ماده ای خدمتی مهم جهت گام برداشتن برای ساخت اندام های مصنوعی دارای حس لمس است.

 

با تشکر از خانم فاطمه پناهی, دانشجوی سال دوم کاردرمانی

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 48 پنجشنبه 28 آبان 1394 نظرات (1)

       موج-سومین سمپوزیوم تازه های آرتروز زانو به همت انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران در تاریخ پنجشنبه 4 آذر ماه 1394, در آمفی تئاتر بیمارستان شهید مدرس تهران واقع در خیابان سعادت آباد برگزار می شود.

       به گزارش خبرنگار بتوان پنج, سید احمد رئیس السادات, دبیر انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران, گفت: پیشگیری و درمان آرتروز نیاز به رویکرد تیمی و چند تخصصی دارد; از ین رو این سمپوزیوم با مشارکت اساتید رشته های مختلف ارتوپدی, روماتولوژی, طب فیزیکی و توانبخشی, طب ورزشی, پزشکی اجتماعی, فیزیوتراپی و طب سوزنی و بر اساس آخرین دستاوردهای علمی در زمینه ی پیشگیری, تشخیص و درمان آرتروز زانو برگزار خواهد شد.

    رئیس السادات در ادامه تصریح کرد: این سمپوزیوم دارای حداکثر 6 امتیاز باز آموزی برای پزشکان عمومی, منخصصان داخلی, روماتولوژی, ارتوپدی, طب فیزیکی و توانبخشی و کارشناسان و مقاطع بالاتر فیزیوتراپی, ارتوپدی فنی, کاردرمانی و پرستاری است و به صورت رایگان برگزار خواهد شد.

    عضو هیئت علمی بیمارستان شهید مدرس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان داشت: پیدمیولوژی و بار بیماری, عوامل خطر و روش های پیشگیری از آرتروز, اصول بیومکانیک, روش های تصویر برداری, اندیکاسیون های جراحی, دران های دارویی مرسوم, توانبخشی مبتنی بر شواهد, لیزر درمانی, طب سوزنی, کاربرد ارتز و درمان های نوین شامل تزریق پلاسمای غنی از فاکتور, ازن درمانی و روش های کمتر تهاجمی; مثل رادیو فر کوئنسیدر اداره آرتروز از جمله PRP, پلاسمای غنی از پلاکت و... مباحثی است که در این سمپوزیوم به آن ها پرداخته خواهد شد.

 

با تشکر از خانم پریسا حسینی, دانشجوی سال دوم فیزیوتراپی

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 81 یکشنبه 24 آبان 1394 نظرات (0)

       رئیس سازمان بهزیستی کشور در ششمین نشست گفتگوی اجتماعی با موضوع امور توانبخشی در برنامه ششم توسعه با بیان اینکه نظام رصد آسیب های اجتماعی و معلولیت هاو همچنین عوامل محافظت کننده در حال پیاده سزی است, گفت: در این راستا از ظرفیت های ارزشمند آحاد مردم بالاخص متخصصان, صاحب نظران سازمان های دولتی و غیر دولتی استفاده خواهیم کرد.

    به گزارش خبرنگار بتوان پنج, "انوشیروان محسنی بند پی", معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشوردر ششمین نشست گفتگوی اجتماعی با موضوع امور توانبخشی در برنامه ی ششم توسعه با بیان اینکه تغییرات و تحولات حاضر سبب افزایش آسیب های اجتماعی و معلولیت ها شده است, گفت: در حال حاضر عوامل معلولیت, بیماری ها, تصادفات جاده ای و اختلالات ژنتیکی تشخیص داده شده است.

      وی با بیان اینکه سالانه 20تا 40 هزار کودک معلول ناشی از اختلالات ژنتیکی وعدم رعایت در مراحل بارداری درکشور متولد می شوند, افزود: لازم است سازمان هاونهادهای مختلف در قبال معلولیت هابه رسالت اجتماعی خود بپرازند و  راه حل کارشناسانه ارائه دهند.

      وی با بیان اینکه اروپا بسیاری از مشکلات اینچنینی را بابهره گیری ازعلم و تخصص ریشه کن کرده است, افزود: استفاده ازنقطه نظرات کارشناسانه می تواند یاری رسان ما درعوامل کاهش وکنترل آسیب های اجتماعی و معلولیت ها شود.

     ایشان همچنین تصریح کرد: متاسفانه یکی ازضعفهای عمده درکشود ضعف اطلاعات و نبود آماردقیق از آسیب های اجتماعی و معلولیت هاست که باراه اندازی این سامانه این مشکلات برطرف خواهد شد.

       قرار است سامانه رصد آسیب های اجتماعی و معلولیت ها,تاپایان سال 94 راه اندازی گردد.

 

با تشکر از خانم فرزانه ستوده منش, دانشجوی سال دوم ارتوپدی فنی

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 49 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

   توانبخشی به عنوان سطح سوم سلامت, به معنای علمی و دانشگاهی شناخته شده نیست و لازم است افراد دست اندرکار آگاهی بیشتری در این زمینه به مردم بدهند.

   به گزارش خبرنگار بتوان پنج و به نقل از گروه علمی باشگاه خبرنگاران جوان, طبق گفته ی کامرانی, معاون درمان بیمارستان توانبخشی رفیده, در حال حاضر ارائه خدمات توانبخشی در بیمارستان های عمومی انجام می شود, در حالیکه بیمارستان تخصصی رفیده خدمات تخصصی توانبخشی را به عموم مردم ارائه می کند.

    وی در پاسخ به این سوال که اگر فردی به علت سکته مغزی, معلولیت ها, فلج مغزی و... دچار مشکل شود چه می کنیم بیان کرد که اکنون اگر فردی دچار مشکلات ذکر شده باشد, به علت عدم آگاهی صحیح از خدمات توانبخشی, در بیمارستان های عمومی نگه داشته و در بخش های آی سی یو یا سی سی یو بستری می شود. این قضیه باعث بالا رفتن هزینه درمان فرد و بیهوده اشغال شدن فضای بیمارستان شده و نیز مشکلاتی از قبیل زخم بستر, اختلالات تکلم, اختلالات حرکتی و... را برای فرد بیمار به دنبال دارد. این در حالیست که اگر بیمار به موقع خدمات توانبخشی را دریافت کند, برای او بسیار مفید خواهد بود.

    طبق گفته های کامرانی, سرویس های درمانی در دنیا چهار سطح دارند که اکنون خدماتی مثل اورژانس و خدمات طولانی مدت مانند بیمارستان ها برای مردم شناخته شده است و لازم است مردم با خدماتی دیگر نظیر خدمات تحت حاد که شامل توانبخشی نیز می یاشند, آشنا شوند. این آگاهی بخشی با وجود تیم تخصصی توانبخشی رفیده و با بهره گیری از تعرفه های دولتی و بیمه قابل تحقق است.

 

فرناز جوکار, دانشجوی سال دوم فیزیوتراپی                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

 

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 60 شنبه 16 آبان 1394 نظرات (0)

       به گزارش خبرنگار بتوان ‍‍‍‍‍پنج و به نقل از Glass Glow Daily Times, تکنیک های فیزیوتراپی می توانند به بهبود عوارض ناخواسته ای که در اثر شیمی درمانی و رادیوتراپی و معالجه سرطان هایی مانند سرطان سینه به وجود می آیند کمک کند.

     بارت لانگسان, فیزیوتراپیست بیمارستان Samson در امریکا, اظهار کرد: برنامه درمانی فیزیوتراپی برای مقابله با عوارض شیمی درمانی و رادیوتراپی, بر افزایش قدرت (strength) و استقامت (endurance) کلی بدن ونیز بازیابی تعادل(balance) که بعد از شیمی درمانی ممکن است دچار اختلال شده باشند, تاکید دارند.

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 58 جمعه 15 آبان 1394 نظرات (0)

     به گزارش خبرنگار بتوان پنج, به نقل از خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی, در بیستمین کنگره کاردرمانی ایران که در روز 5 آبان ماه و به مدت سه روز در مرکز همایش های بین المللی شهید بهشتی برگزار شد, دکتر سید علی حسینی, دکتر ابراهیم پیشیاره و دکتر اکبر بیگلریان از دانشیاران و استادان کاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی, در قالب مقاله ای اثر بخشی تحریکات دیداری و شنیداری منظم بر عملکرد اجرایی کودکان اوتیسم با عملکرد بالا را مورد بررسی قرار دادند.

     نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که تحریکات دیداری شنیداری منظم بر عملکرد اجرایی (توانایی تغییر, مهار و برنامه ریزی) را افزایش داده است. همچنین این اساتید نتیجه گیری کردند که دستگاه تحریک دیداری شنیداری منظم, ابزاری نوید بخش برای بهبود زیر مجموعه های عملکرد اجرایی خواهد بود.

 

با تشکر از خانم ناهید کارفرما, دانشجوی سال سوم ارتوپدی فنی

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 57 جمعه 15 آبان 1394 نظرات (0)

    به گزارش خبرنگار بتوان پنج و به نقل از خبرگزاری مهر, اولین کنگره ی مفاهیم و اصول کاربردی شنوایی شناسی در ایران توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران و با همکاری سایر دانشگاه های علوم پزشکی کشور, سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران, سازمان بهزیستی کشور و انجمن شرکت های تجهیزات شنوایی و سمعک روز سه شنبه, 12 آبان ماه 1394 به مدت سه روز با حضور جمعی از اساتید برجسته ی شنوایی شناسی از داخل و خارج کشور در مرکز همایش های بین المللی برج میلاد برگزار شد.

     اهداف این کنگره به گفته ی دکتر سعید فراهانی, دبیر علمی کنگره, توانمند سازی دانش آموختگان شنوایی شناسی در حیطه های مختلف پراکتیکال و کاربردی از جمله تجویز و تنظیم سمعک, کاشت حلزون شنوایی, مواجهه با اختلالات پردازش شنوایی مرکزی, ارزیابی و توانبخشی اختلالات تعادلی, ارزیابی و درمان وزوز گوش و بسیاری از مباحث روز شنوایی شناسی بوده است.

 

با تشکر ار خانم ناهید کارفرما, دانشجوی سال سوم ارتوپدی فنی

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 55 جمعه 15 آبان 1394 نظرات (0)

      به گزارش خبرنگار بتوان پنج, به نقل از پایگاه خبری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی, دومین کنگره ی توانبخشی مبتنی بر جامعه و مراقبت در منزل, با عنوان مراقبت در منزل در مسیر توانبخشی مبتنی بر جامعه در تاریخ 3 و 4 آذر ماه سال جاریتوسط معاونت امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور برگزار خواهد شد.

   محورهای کنگره عبارتند از:

_پایداری برنامه CBR

_تبیین جایگاه HBC در نظام سلامت

_توانمندسازی انجمن های تسهیل گری دستگاه CBR

_تبیین جایگاه مراقبین غیررسمی در HBC

_فناوری های نوین در برنامه های CBR و HBC

_مراقبین و یار مراقبت

 

با تشکر ار خانم ناهید کارفرما, دانشجوی سال سوم ارتوپدی فنی

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 47 جمعه 15 آبان 1394 نظرات (0)

   به گزارش خبرنگار بتوان پنج و به نقل از خبرگزاری مهر, اولین سمینار ملی فیزیوتراپی ورزشی ایران به همت انجمن علمی فیزیوتراپی ایران از روز پنجشنبه, 7 آبان ماه, به مدت دو روز در هتل المپیک تهران برگزار شد.

    فیزیوتراپیست دکتر عارف سعیدی, دبیر اجرایی این سمینار, هدف برگزاری آن را آشنایی با تازه های فیزیوتراپی ورزشی برای متخصصین این رشته و سایر حرفه هایی که به نوعی با آسیب های ورزشی روبرو هستند بیان کرد.

     محورهای مورد بحث در این سمینار به گفته دکتر سعیدی, شامل آخرین رویکردهای فیزیوتراپی بعد از آسیب های ورزشی بافت نرم, برخورد با صدمات حاد ورزشی, برخورد با صدمات مکرر و مزمن در ورزش و نقش مودالیته های فیزیوتراپی در بهبود آسیب های ورزشی و نیز آماده نمودن وزرشکار برای بازگشت به زمین پس از صدمات وجراحی بوده است.

 

با تشکر از خانم ناهید کارفرما, دانشجوی سال سوم ارتوپدی فنی

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 51 دوشنبه 11 آبان 1394 نظرات (0)

     به گزارش خبرنگار بتوان پنج و به نقل سایت سازمان بهزیستی کشور, طبق گفته ی علی ربیعی, ,وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی, در دیدار از سالمندان مرکز بهزیستی نرگس خرمدره تا 20 سال آتی شاهد افزایش 25 درصدی در جمعیت سالمند کشور خواهیم بود.

   ربیعی همچنین خاطر نشان کرد: جمعیت زنان سالمند کشور نسبت به مردان افرایش بیشتری دارد و با توجه به مسئله تجرد گرایی, افزایش شمار زنان مجرد سالمند کشور در 20 سال آینده انتظار می رود.

    طبق گفته ی ربیعی سند توسعه سالمندی شامل مباحث مختلف مربوط به زندگی سالمندان از جمله آموزش شیوه ی زندگی با هدف سالم پیر شدن به دستور ریاست جمهوری در جلسه هیات وزیران و شورای عالی رفاه مطرح خواهد شد.

    علی ربیعی بر حضور سالمندان در فضای شهری تاکید کرد و بهسازی جغرافیای شهری را برای این قشر از جامعه ضروری دانست چرا که سالمندان نیروهای بالقوه ای در جامعه هستند و با فراهم کردن بستر مناسب می توان از سالمندان در امور اجتماعی بهره ی بسیار برد.

   ربیعی در پایان با اشاره به مراکز مراقبت از سالمندان که به صورت شبانه روزی کار میکنند اشاره کرد و افزود: مجوز های لازم برای تاسیس این مراکز به بخش خصوصی محول شده است.

     از دیگر اقدامات این وزارتخانه ایجاد بسترهای لازم برای آرامش سالمندان مانند بیمه تکمیلی بازنسشتگان از طریق صندوق های تامین اجتماعی است.

     امیدواریم با پیگیری های صورت گرفته از سوی وزیر محترم وضعیت سالمندان کشور روز به روز بهتر شود و برنامه ای جامع و کاربردی برای جمعیت رو به پیری در کشور تنظیم گردد تا بتوان با مدیریت درست از مشکلات بعدی جلوگیری کرد.                                                                                                                                                                       با تشکر از خانم الهام طهماسبی، دانشجوی سال دوم فیزیوتراپی 


  

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 60 دوشنبه 11 آبان 1394 نظرات (0)

   مسئولان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در نشستی با "دکتر محمد جواد کبیر" ,مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران, لزوم توجه و پشتیبانی موسسات بیمه گر از نیازمندان خدمات تخصصی توانبخشی را مورد تاکید قرار دادند.

     به گزارش خبرنگار بتوان پنج دکتر "احمدعلی کامرانی" معاون دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در گفتگو با خبرنگار وبدای این دانشگاه درباره هدف این نشست با مسئولان بیمه سلامت ایران گفت: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با در اختیار داشتن بیمارستان تخصصی توانبخشی "رفیده" به عنوان اولین بیمارستان و مرکز علمی و جامع توانبخشی در کشور انواع خدمات درمانی و توانبخشی در مرحله تحت حاد را به توانخواهان در گروه های سنی کودک, بزرگسال و سالمند ارائه می دهد. اما بیماران بستری شده در این بیمارستان در روند دریافت خدمات درمانی و توانبخشی از پشتیبانی موسسات بیمه گر در تامین بخشی از هزینه ها برخوردار نیستند.

    وی افزود: با توجه به اینکه هم اکنون موسسات بیمه گر خدمات توانبخشی و فیزیوتراپی را جزو خدمات سرپایی دانسته و از این نوع خدمات در بخش بستری پشتیبانی نمی کنند, این نشست برای تشریح وضعیت بیماران بستری در بیمارستان تخصصی رفیده و لزوم ارائه این خدمات با پشتیبانی بیمه ها برگزار شد.

    ایشان ادامه داد: بیماران باید در یک فرصت زمانی مشخص که به آن " زمان طلایی" می گویند, خدمات توانبخشی همراه با خدمات پزشکی دریافت کنند تا بتوانند به زندگی بازگشته و استقلال خود را دوباره به دست آورند.

    در این نشست تاکید شد که در صورت توجه و پشتیبانی بیمه ها از این بیماران و دریافت به موقع خدمات پزشکی-توانبخشی از سوی آنان بسیاری از مشکلات خانوادگی, اقتصادی و اجتماعی آنان کاهش می یابد و توان دوباره ای برای ادامه یک زندگی عادی به دست می آورند.                                                                                                                         با تشکر از خانم فریبا محمدی، دانشجوی سال چهارم گفتاردرمانی

 

Farnaz Jokar (دبیر بخش خبر) بازدید : 65 دوشنبه 11 آبان 1394 نظرات (0)

     به گزارش خبرنگار بتوان پنج و به نقل از سایت سازمان بهزیستی دست بیو نیکی جدیدی در دانشگاه آکرون اوهایو آمریکا توسط "مرتضی وطنی" با همکاری تعدادی دیگر از محققان دانشگاه های دیگر این کشور جهت ارتقای کیفیت زندگی معلولین ساخته شد.

    محققان با استفاده از یک چاپگر سه بعدی و الگوی سه بعدی دست واقعی انسان ,لایه های داخلی و خارجی آن را ساختند. انگشتان بیونیکی مجهز به دو موتور محرکه هستند که در ترکیب با یک حسگر تشخیص دهنده موقعیت است که عملکرد انگشتان را بسیار بهتر از موارد مشابه قبلی نموده است.

    یکی از ویژگی های مهم این نوآوری در این است که انگشتان به واسطه ی عملکرد موتور های محرک و حسگر آن به وضعیت قبلی خود باز می گردند. محققان برای تحقق این ویژگی مهم از ماده پیشرفته ای موسوم به Shape Memory Alloys استفاده کردند.

    اگرچه این تکنولوژی هنوز در مرحله پژوهش است اما فراگیر شدن آن می تواند کمک بسیاری به افراد دچار مشکلات اندام فوقانی کند. این دستگاه پیشرفت جدیدی در حوزه ارتز و پروتز محسوب می شود.                                                                                                                   با تشکر از فرزانه ستوده منش، دانشجوی سال دوم ارتوپدی فنی 

 

 

 

 

 

 

 

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 41
  • کل نظرات : 3
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 23
  • آی پی دیروز : 5
  • بازدید امروز : 43
  • باردید دیروز : 9
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 115
  • بازدید ماه : 356
  • بازدید سال : 2,850
  • بازدید کلی : 19,309